THGs verdipris 2018 til Dina-stiftelsen

THGs verdipris på kr 2000 gikk i år til Dina-stiftelsen. Stiftelsen ble grunnlagt i 2004, men historien går tilbake til 2002 da lederen for stiftelsen, Rune Edvardsen, var på en reise i Den demokratiske republikken Kongo og fikk lille Dina i armene sine. Hennes fortvilte mor fortalte hvordan hennes to år gamle datter var blitt voldtatt av to menn, og hvordan hun ikke hadde råd til å gi sin datter behandlingen hun trengte. 

Edvardsen fikk i løpet av kort tid nok midler til å sende Dina til sykehus. Året etter stod et hjem for voldtatte jenter ferdig i byen Goma, og Dina var den første jenta som flyttet inn. Dette ble starten på Dina-stiftelsen. 

Møte med lille Dina ble redningen til hundrevis av andre jenter som er blitt ofre for en av krigens brutaliteter. I dag gir stiftelsen hjelp til 270 voldtatte jenter på to sentre i Øst-Kongo. Jentene flytter ut når de blir store nok til å klare seg selv, og Dina-stiftelsen vil da kunne hjelpe nye jenter. Dina-stiftelsen arbeider for å utvide det ene senteret, slik at enda flere jenter kan få hjelp.

Verdipris 2016 til Mercy Ships

Mercy Ships er tildelt THGs verdipris 2016 på kr 1700. Mercy Ships er en global kristen hjelpeorganisasjon grunnlagt i 1978 av Don Stephens og hans kone Deyon fra den internasjonale misjonærorganisasjonen, Youth With a Mission (YWAM). I 2002 gikk Mercy Ships ut av YWAM og ble uavhengig. Organisasjonen bruker sykehusskip for å gi gratis helsehjelp og samfunnsutbygging til fattige og trengende i u-land. Mercy Ships har sitt hovedkontor i Garden Valley, Texas, og har avdelinger i 15 land. Per mars 2010 har Mercy Ships kun ett skip i tjeneste: «MS Africa Mercy»– For øyeblikket i Monrovia, Liberia der det utfører gratis operasjoner og tilbyr helsehjelp. (Tekst og bilde fra Wikipedia)

Nyeste kommentarer

05.01 | 20:52

Hei jeg er ny og vil gjerne komme den 7 januar. Hva er adressen til dere? Jeg prøver meg på å bygge opp tog bane.

05.09 | 11:26

Hei, hvor er det mulig å få tekniske opplysninger om flåmsbanen?

11.10 | 13:37

open-source

02.10 | 07:02

calculating

Del denne siden