Hobbymessen i januar trakk mange folk, spesielt lørdagen var det mange som valgte å ta turen til denne spennende messen i Turnhallen på Slettebakken. Bilde viser stor pågang i kafeteriaen lørdag, men med mange THG-medlemmer bak skranken, ble aldri køen lang.

Åpent hus

Neste åpent hus blir etter Hobbymessen og datoen er fredag 16. februar. På åpent hus 5. januar fikk klubben besøk av to gjester. Du kan benytte deg av åpent hus i februar for å bli bedre kjent med Teknisk Hobbygruppe. Ta deg også tid til å besøke Hobbymessen 27. og 28. januar der THG og andre klubber vil presentere arbeidet sitt. THG opplever god pågang av gjester som er interessert i klubbens arbeid. For å ta imot gjester setter klubben av byggekvelder der interesserte kan besøke og få informasjon om THG. Når klubben har åpent hus, kan gjester komme på besøk og se på arbeidet klubben driver med. Her kan du ta turen om du vil. Avtal med Geir Asle, så vil han og andre ta godt imot deg!

På åpent hus blir du invitert til å spise kvelds sammen med andre gjester og medlemmer av klubben. 

Ta en telefon eller send en melding til Geir Asle på mobiltlf: 48 20 88 63 eller send melding til post@thgbergen.com 

Lokalene til THG er på Øvre Kråkenes 49, Credohusets 1. etasje på baksiden av bygningen med initialene "THG" på døren.

Her serveres kveldsmat, kaffe og vafler. Som gjest får du i tillegg omvisning i klubblokalene, informasjon om THG og visning av prosjekter. Velkommen til ny og interessant hobby!

Bildet er fra Trygve Jakobsens utstilling i sitt tidligere hjem på Dale i Vaksdal kommune. Nå har han flyttet til Stanghelle. 

THG-tur til Stanghelle

Vil du være med på årets THG-tur til Stanghelle og Trygve Jakobsen. Han har nå flyttet fra Dale til Stanghelle, men har likevel en stor samling av modeller i behold. Turen går lørdag 17. februar fra THGs lokaler med retur fra Stanghelle på ettermiddagen.
Vi kjører i privatbiler og betaler sjåføren kr 50 for transport. Det betales også til Trygve for middag og kaffe. Menyen er hjemmelaget kjøttsuppe, bare den er verdt turen ifølge personer i THG som har greie på det. Antall deltakere er satt til 14 personer, så her det det bare å melde seg på fortere enn svint. Meld ifra til Geir Asle, som er reiseleder, om du vil være med. Bildet viser en av modellbåtene til Trygve.
 

Julebord og god stemning

Det tradisjonelle julebordet som THG arrangerer  i desember ble gjennomført fredag 15. desember. Vi er nok engang imponert over alt det arbeidet arrangementskomiteen legger ned for at andre skal få oppleve en hyggelig kveld. Julematen var god og i rikelig mengde med ribbe, pinnekjøtt og medisterkake med tilbehør. Tre tradisjonelle julesanger ble sunget og julebasar med trekning av fine premier til glede for mange ble gjennomført. Det var også interessant å høre tros-og livshistorien til Thorbjørn Pedersen. Han vokste opp i Claus Hanssens vei og fant tidlig ut at han ville bli entreprenør. Det ble han også som ingeniør og bodde mange år sammen med konen, Lillian, ute på Manger. Troen hans på Jesus utviklet seg gradvis etter at han ble kjent med Lillian. 

Klaudia Vindheim delte også dagens ord med Jesaia kapittel 9 med blant annet "et barn er oss født, og en sønn er oss gitt og herreveldet er lagt på hans skulder".

Arild F. og Audun Y. presenterte en reisereportasje fra skiferien i Østerrike i februar i år. 

På bildet ser dere Per Gjertsen som har vunnet en premie som vekker interesse fra andre julegjester.

THGs gode sponsorer

Her er en liste over våre gode sponsorer som er med på å holde hjulene i gang i klubben.
 
Spelhaugen Lagerutsalg
Asfalt og Maskin
Fjord Line
Multiconsult
Leaseplan
Hanøy Riggboring
Brødrene Dahl
Samferdsel
Wittusen og Jensen
 

Modelljernbanemessen 2017

Norsk Jernbaneklubb avdeling Bergen har for 28. gang arrangert sin årlige modelljernbanemesse i Turnhallen på Slettebakken. Lørdag 30. september og søndag 1. oktober stilte THG ut N- og H0-skalamodelljernbane. Messen, som er Norges største rene modelljernbanemesse, hadde mange besøkende. THG har laget en kort video-snutt av messen, se den her: 

https://www.youtube.com/watch?v=GphxhLtZfmo&feature=em-upload_owner#action=share

Lørdag 700 betalende og søndag enda flere. THG hadde ansvaret for drift av kafeteria og hadde stort kjør begge dagene, ikke minst søndagen. Bildet er fra en av utstillingene som Norsk Jernbaneklubb avdeling Bergen hadde. Detaljene er alltid interessant å få med seg som i dette bildet med flotte biler og brudeparet som kommer ut av kirken.

God stemning på sommerfest

En hyggelig THG-sommerfest ble gjennomført med god stemning og hyggelige gjester. Nok engang har arrangementskomiteen ikke spart seg og har laget en flott fest med sang, tros- og livshistorie, basar, koldtbord med mye god mat og en fantastisk kake til kaffen og, ikke minst, reisereportasje fra THGs tur til Dortmund i april. Takk for en hyggelig kveld med godt over 30 gjester på listen. Bildet viser Ole Kristian da han fortalte sin tros- og livshistorie.

Lokomotiver på Bergensbanen

Fredag den 13. var en dag da mange medlemmer møtte opp til byggekveld i THGs lokaler på Kråkenes. En gjeng ble opptatt med å planlegge videre satsing på modellbåtbygging (se artikkelen øverst på siden). Noen andre bygde og reparerte RC-biler og biler som skal brukes til microcrawlerbane. Andre igjen så på filmopptak gjort av Trygve Jakobsen. Han har siste året gjort opptak av forskjellige lokomotiver på Bergensbanen. Trygve med sin interesse for jernbane og lokomotiver er av stor verdi og samler mange rundt visning av sine filmopptak. Han forteller om de forskjellige lokomotivene samtidig som vi hører og ser dem på skjermen. Bildet viser sofagruppen i klubben og fremvisningen til de som på dette tidspunktet ikke var opptatt med modellbåter og RC-biler.

Ønsker du å sponse oss? Vi søker støtteannonsører. Er du interessert kan du få logoen til ditt firma med:geir@thgbergen.com

                   Sponsorer

K. Kristensen Bygg AS

Tømrerarbeid utføres:
Rehabilitering
Innredning
Tilbygg
Totale løsninger
Eget stillas

E-post: makim @online.no
Mob 90831607 55910927

Mikkelsen&Pettersen data

Ditt firmas IT-avdeling. 
Våre kvalifiserte og serviceinnstilte konsulenter overvåker og vedlikeholder din bedrifts IT-systemer slik at du kan fokusere på din egen virksomhet.
Tlf: 55 11 02 50 
E-post: kundeservice@mpd.n
www.mpd.no 
Facebook: www.facebook.com/mikkelsenpettersen

 

 

Gulbrandsen AS

Autorisert forhandler av Toshiba varmepumper:
Salg, montering, service.
Kontakt oss for gratis og uforpliktende befaring på tlf: 920 83 018.

Velkommen til hjemmesiden vår